Forberedende ammevejledning

Den forberedende ammevejledning er en samtale vi tilbyder dig i dit eget hjem, meget gerne sammen med din partner. Vi anbefaler at samtalen foretages efter uge 30, og samtalen vil tage ca. 1 time afhængig af dine behov. Som international certificeret ammevejleder kan vi tilbyde faglig ekspertise, hvor vi har tid og ro til netop at høre på dine behov og tanker.

Der er mange årsager til, hvorfor vi vil anbefale dig en forberedende samtale. Du kan have oplevet tidligere svære ammeforløb med sår, revner eller måske brystbetændelse. Du kan have oplevet at et større ammebarn ikke kom i trivsel samt bekymringer om for lidt mælk. Du kan have bekymringer pga. brystoperationer eller mulige sygdomme hos dig selv. Du kan også være førstegangsammer, eller måske vente tvillinger, og ønsker at investere i den bedst mulige forberedelse og dermed bedste start på amningen.

Vi i barseltid hjælper dig under samtalen med, hvad der i din situation vil være bedst for dig. Under samtalen kan vi komme omkring mange forskellige emner så som:

– Mælkeproduktionen og hvordan denne fremmes og hæmmes

– Sår og revner

– Ammestillinger

– Trivsel hos barnet

– Hjælp og støtte fra netværk

For at vi kan forberede os bedst muligt, vil vi før den forberedende ammevejledning, udsende et skema til dig pr. mail, som du bedes udfylde og returnere. Vi vil under samtalen sammen lave en plan om, hvordan du bedst kan forberede dig i graviditeten, og bedst ruster dig til at skulle amme dit barn og få en god ammestart. Denne plan sendes også til dig pr. mail, og kan evt. medbringes til sundhedspersonalet så du dermed hjælpes til en ensrettet hjælp og vejledning.

Vi anbefaler endnu en samtale indenfor de første dage efter fødslen. Denne samtale kan hjælpe jer godt videre med vejledning i tråd med den tidligere, samt små fif og rosende ord.

Vi i barseltid glæder os til at hjælpe jer.